St Cyprien – La Petite Tour

Het vakantiehuis La Petite Tour maakt deel uit van een typisch plattelandsdorpje midden in de Périgord Noir. Het dorpje telt zo’n twintigtal huizen en schuren waarvan er sommige zelfs uit de middeleeuwen stammen. Het landschap rondom is afwisselend. Veel bossen en velden met zonnebloemen en graan.
De streek heeft u veel bezienswaardigheden te bieden.
Neem bv. Les Eyzies, de hoofdstad van de préhistorie, met z’n vele grotten. Of de kastelen, waarvan misschien Les Milandes en Castelnaud wel de bekendste zijn.
Er zijn verschillende musea, rotsformaties, de hangende tuinen van Marqueyssac, het Préhistoparc in Tursac of gezellige oude plaatsjes zoals Domme, Sarlat of Rocamadour.
Als u liever iets sportiefs wilt doen is dat ook mogelijk. Net buiten het dorp is een manege, dus voor paardrijden hoeft u niet al te ver. Tevens loopt er door het dorp een wandelroute. Voor golf kunt u terecht in Siorac, St. Geniès of Vitrac. Kanoën of vissen in de Dordogne of Vézère.
En er is nog veel meer te doen, zoals genieten van lekker eten of een goed glas wijn in een van de restaurantjes of auberges.

Voor de dagelijkse boodschappen ligt St. Cyprien het dichtste bij (5 km). Buiten de supermarkt, de bank, het postkantoor, de apotheek enz is er verder ook op zondag een markt. Of ….. lekker luieren.

Dat kan in La Petite Tour !

Inrichting en verdere bijzonderheden

[01] [11]

La Petite Tour is een oude Perigordiense boerderij met een omheinde tuin achter en een glooiend veld met walnotenbomen aan de voorkant. Alle terrassen en terrasjes zijn voorzien van tuinmeubilair en er zijn parasols en BBQ’s.

[09] De gezellige woonkamer van La Petite Tour Dordogne – Périgord – Frankrijk

Via het voorterras komt men binnen in de gezellige woonkamer met open haard.
Daarnaast ligt de zeer grote keuken, voorzien van koelkast, magnetron, vaatwasser, fornuis + oven en nog meer klein huishoudelijke apparatuur. Hier staat ook de eettafel en de kinderstoel. Zowel de keuken als de woonkamer hebben openslaande deuren naar buiten.

[06] [07] [08]

Verder is er beneden nog een slaapkamer met 2 enkele bedden, kinderbedje en een oude cantou, een slaapkamer met een 2 pers. bed en de badkamer met ligbad + douche, toilet, wastafel en de wasmachine. Boven bevindt zich de 3e slaapkamer met een 2 pers. bed en een aparte wasgelegenheid met het 2e toilet.